29 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya21°C
  • İzmir20°C

ÖLÜMLER DURDURULAMIYOR!

Almanya'da kaynağı kesin olarak saptanamayan EHEC virüsünden ölenlerin sayısı 10'u bulurken, hastalananların sayısı 1000'i aştı.

Ölümler durdurulamıyor!

30 Mayıs 2011 Pazartesi 13:04

Almanya'da kaynağı kesin olarak saptanamayan EHEC virüsünden ölenlerin sayısı 10'u bulurken, hastalananların sayısı 1000'i aştı.

Kısa süre içinde hızla yayılan salatalık, domates ve maruldan bulaştığı düşünülen virüsün ağır mide ve bağırsak enfeksiyonları ile ölümlere neden olabildiği hatırlatıldı.

Ölü sayısının 10 katına ulaşabileceğinden korkulurken, bu dönem daha fazla ihtiyaç duyulduğu için sağlık durumu uygun olanların kan vermelerini istedi.

Hamburg Eyaleti Sağlık Bakanı Cornelia Prüfer-Storcks virüsün salatalık, domates veya marul dışındaki besin maddelerinden kaynaklanma olasılığının da bulunduğunu kaydetti.

İSPANYA'DAN SERT TEPKİ

Almanya'daki EHEC virüsünün nedeni konusunda kesin bilgiler olmamasına karşılık bu virüsün İspanya'dan getirilen salatalıklardan bulaştığı yolundaki açıklama ve iddialar Madrid yönetiminin tepkisine neden oldu.

İspanya hükümeti adına yapılan açıklamada, ülke tarımına darbe anlamına gelen bu tür açıklamaların sorumsuzluk olduğu, İspanya ekonomisini olumsuz etkilediği ifade edildi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA