05 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa12°C
  • Antalya14°C
  • İzmir14°C

ONLARI ÇOCUĞUNUZA OYUNCAK ETMEYİN

Evinde hayvan beslemek isteyen ailelerle çocuklarına hayvan almak isteyen ebeveynleri iyi düşünüp, doğru karar almak konusunda uyaran uzmanlar, hayvanların bir oyuncak olmadığına, duyguları ve yaşama hakkı bulunduğuna dikkati çekiyor.

Onları çocuğunuza oyuncak etmeyin

04 Eylül 2011 Pazar 01:15

Veteriner Hekim Funda Uludağ Çetinkaya, evde hayvan besleyen çocukların bağışıklık sisteminin daha güçlü olduğunu araştırmaların ortaya koyduğunu söyledi. Çetinkaya, hayvan besleyen çocukların, daha sakin, olaylara ve kişilere karşı daha hoşgörülü, sorumluluk almayı erken yaşta öğrenebildikleri, duygularını paylaşıp öfkelerini giderebildikleri, bağlılık duygusu geliştirerek, empati kurmayı öğrendikleri, sabrı, beklemeyi, isteklerini ertelemeyi öğrendiklerini ifade etti. Sağlık konusuna da dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Çetinkaya şunları söyledi:

“Çünkü hayvanın sağlığı insanın sağlığını da etkiliyor. Özellikle parazit aşıları yapılmış hayvanları tercih etmek daha doğru olur. Çünkü çocuklar dokunmak ister, birlikte uyumak ister. Bu tarz temasta iç ve dış parazit riski doğar. Hayvan tercihi de çok önemli. Örneğin küçük bir çocuğunuz varsa, temas edeceği hayvanın çok küçük olmaması gerekir. Özellikle yaş olarak. 1-2 aylık bir hayvan kendisini koruyamaz. Eve hayvan almadan önce uzman görüşüne başvurmak da fayda var.”

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA