06 Mayıs 2024
  • Ankara6°C
  • İstanbul10°C
  • Bursa9°C
  • Antalya17°C
  • İzmir14°C

ORGAN NAKLİNDEN ÖLÜME SORUŞTURMA YOK

Hacettepe Üniversitesi, 24 Şubat 2012 tarihinde aynı anda 4 organ birden nakledilmesi sonucu hayatını kaybeden Şevket Çavdar’ın (27) doktorları hakkında ‘soruşturmaya gerek olmadığına’ karar verdi.

Organ naklinden ölüme soruşturma yok

21 Haziran 2014 Cumartesi 11:01

Çavdar’ın avukatı Memduh Oğuz, alınan kararın objektiflikten uzak ve üniversiteyi aklamak amaçlı olduğunu öne sürerek karar hakkında Danıştay’a itirazda bulunduklarını açıkladı.

Daha önce dünyanın hiçbir yerinde denenmemiş olan bir naklin, Çavdar’ın üzerinde uygulandığını belirten avukat Oğuz, "Operasyonu yapan Doç. Dr. Serdar Nasır hakkında şikâyette bulunduk. Bu şikâyet gereği, doktorun görev yaptığı üniversite soruşturma başlattı." bilgisini verdi.

Soruşturma sırasında üç kişilik hukukçu heyetinden bilirkişi raporu alındığını ifade eden Oğuz şunları söyledi: "Bilirkişi raporunda, operasyonun tıp bilimi alanına gireceğinden nihai yorum yapılamayacağı belirtilmektedir. Bununla birlikte operasyonu yapanların vicdani etik, ahlaki ve hukuki olarak sorumlu olduğu vurgulanmaktadır. Operasyonu gerçekleştiren doktor ve ekibinin kusurlu olduğu ortaya konulmaktadır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA