29 Nisan 2024
  • Ankara24°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya24°C
  • İzmir23°C

ORGANİK GIDADA ŞAŞIRTAN SONUÇ

İngiliz araştırmacılar tarım ilacı ve suni gübreyle yetişen sebzede daha çok vitamin tespit etti. Günümüzde organik pazarlar, dükkanlar arka arkaya açılıyor,..

Organik gıdada şaşırtan sonuç

23 Şubat 2011 Çarşamba 20:19

Günümüzde organik pazarlar, dükkanlar arka arkaya açılıyor ve sebzeyi meyveyi organik diye fahiş fiyatlara satıyorlar.

Pekçok kişi çocuğuna organik yedirmek için elde avuçtakini bu pazarlarda harcıyor.

İngiliz bilim insanları yaptıkları deneyle öyle birşey ispatladı ki, organik ürün arayışlarının pabucu dama atılacak gibi görünüyor.

İngiltere’de iki bölge seçildi ve brokoli, patates ve domates ekildi. Bir bölgede sebzeler tamamen organik gübre ile yetiştirildi ve hiç tarım ilacı kullanılmadı. Diğer bölgede ise aynı sebzeler teknolojinin nimetlerinden faydalanılarak yetiştirildi. Tarım ilaçları ve suni gübre kullanıldı.

Daha sonra yapay şartlarla yetişen sebzelerin besin değerleri ölçüldüğünde şaşırtan gerçek ortaya çıktı. Yapay şartlarda yetişen sebzelerde antioksidan ve vitamin değerlerinin daha yüksek olduğu ortaya çıktı.

Yapay şartlarda yetişen sebzelerin organik gıdalardan farkının olmadığı, aksine fazlası olduğu çarpıcı bir şekilde ispatlandı.

Bu deneyin ardından organik gıda sektörü için milyonlarca pound harcayan İngiltere’de konu tartışma konusu.

Tabi şunu da hatırlatmakta fayda var. Araştırma sadece vitaminler açısından yapıldı. Sebze meyvelerin ilaçlanmasında kullanılan kimyasalların vücuda etkileri bu araştırmada incelenmedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA