02 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya25°C
  • İzmir25°C

ORGANLARI İLE HAYAT VERECEK

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde intihar girişiminde bulunan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalbi

Organları ile hayat verecek

08 Ocak 2011 Cumartesi 09:39

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde intihar girişiminde bulunan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen kişinin kalbi, karaciğer ve böbrekleri bağışlandı.
     Alınan bilgiye göre, ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde teknik servis elemanı olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası Erol Y. (37), 2 gün önce hastanenin ısı merkezinde bağladığı iple yaşamına son vermek istedi.
     Bir güvenlik görevlisinin durumu fark ederek yetkililere durumu bildirmesinin ardından Erol Y, kalp masajı yapılarak hayata döndürüldü.
     Aynı hastanede tedavi altına alınan Erol Y'nin akşam beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine, ailesi kalbi, karaciğer ve böbreklerini bağışladı.
     Askeri uçakla Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova beldesindeki Zonguldak Havaalanına inen Ankara ve Malatya'dan gelen uzman ekip, karayoluyla ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesine geldi.
     Erol Y'nin kalbi Ankara'da, karaciğer ve böbrekleri ise Malatya'daki hastanelere gönderildi.
     Bu arada, acil servis görevlileri, uzman ekiplerin hastaneye girişlerini yemekhane kapısından sağlayarak basın mensuplarının görüntü almasını engelledi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA