04 Mayıs 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa14°C
  • Antalya24°C
  • İzmir20°C

ÖZELDE SEVKSİZ DİŞ TEDAVİSİ, HARCAMALARI YÜKSELTECEĞİ İÇİN YAPILMADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 'sevk almadan özel diş hekimlerinde diş tedavisinin' harcamaları yükselteceği için durdurulduğunu açıkladı.

Özelde sevksiz diş tedavisi, harcamaları yükselteceği için yapılmadı

26 Eylül 2009 22:20

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 'sevk almadan özel diş hekimlerinde diş tedavisinin' harcamaları yükselteceği için durdurulduğunu açıkladı.

Özel muayenehanelerde diş tedavi imkanın sürdüğüne dikkat çeken bakanlık açıklamasında, "Vatandaşlarımız resmi sağlık kurum ve kuruluşlarından, üniversite hastanelerinden belirli bir süre içerisinde gerekli tedaviye alamamaları halinde sevk yöntemiyle özel kurum ve kuruluşlar ile muayenehanelere gidebilmektedir." denildi.

Çalışma Bakanlığı Türk Diş Hekimleri Birliği'nin ağız ve diş sağlığı hizmetleriyle ilgili ilanlarına tepki gösterdi. Birliğin yaptığı açıklamalarla Sosyal Güvenlik Kurumu'nun özellerden doğrudan hizmet almamasının eleştirilip vatandaşın mağdur edildiği izlenimi oluşturduğu kaydedildi. Ağız ve diş sağlığı konusunda vatandaşların mağdur olmadığının ifade edildiği açıklamada, sigortalı bütün vatandaşların ağız ve diş sağlığı muayene, tedavi ve çekimlerde devlet ile üniversite hastanelerinden yararlandığının altı çizildi. Bu kurumlardan belirli süre içinde hizmet alamayanların sevk alarak özel diş hekimi muayenehanelerine gidebildiğine vurgu yapılan açıklamada, "Oysa Türk Diş Hekimleri Birliği'nin bugünkü ilanlarla ve son günlerde medya aracılığıyla gündeme getirdiği konu, tüm vatandaşlarımızın hiçbir sevke gerek duymadan özel diş tedavisi yapılan yerlere gidebilmesi yönündedir." değerlendirmesi yapıldı.

Diş hekimleriyle SGK sözleşmesinin küresel krizin etkisiyle harcamaları aşırı yükselteceği için hayata geçmediği ifade edildi. SGK'nın ağız ve diş tedavisi hizmetlerinin kapsamının İsviçre, Almanya, Danimarka, Kanada, İsveç, İngiltere ve Rusya'dan geniş olduğu vurgulandı.


Memurlar.net

Yorumlar
SON DAKİKA