30 Nisan 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa16°C
  • Antalya30°C
  • İzmir21°C

PARKİNSON TEDAVİSİNDE YENİ UMUT

İskoç bilim adamları, ilk kez bir parkinson hastasından alınan deri hücrelerinden kök hücre elde etti. Çalışma hastalığın tedavisi için dev bir adım olarak görülüyor.

Parkinson tedavisinde yeni umut

25 Ağustos 2011 Perşembe 11:59

İskoçya'nın Edinburgh Üniversitesi'nden araştırmacılar, parkinson hastalığının tedavisinde devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Araştırmacılar dünyada ilk kez bir parkinson hastasının deri örneklerinden kök hücre elde etti. Araştırma, çok hızlı ilerleyen ve genelde 30'lu yaşlardaki insanlarda görülen bir parkinson türü için yapıldı. Parkinson's UK isimli yardım kuruluşundan sağlanan 300 bin dolarlık bağışla yürütülen çalışmayla, hastalık nedeniyle hasar gören beyindeki sinir hücreleri yeniden üretildi ve sağlıklı sinir hücreleri ortaya çıktı.

KÖKÜ KAZINACAK
Araştırmacıların asıl hedefi, sinir hücrelerinin işlevini kaybetmesi sonucu ortaya çıkarak ellerde titreme, kas sertliği ve hareket kaybıyla kendini gösteren parkinson hastalığını önlemek için, hücre ölümünü engelleyecek ilaçlar geliştirmek. Bu ilaçlarla hastalığın kökünün kazınabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA