04 Mayıs 2024
  • Ankara10°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa13°C
  • Antalya19°C
  • İzmir16°C

PATRONLAR SAĞLIKTAN KISTI

Krizle birlikte kimi firmalar istihdam azaltmaya giderken kimileri de tasarruf önlemleri almaya başladı. Tasarrufların arasına özel sağlık hizmetleri de girdi.

Patronlar sağlıktan kıstı

25 Nisan 2009 09:23

Krizle birlikte kimi firmalar istihdam azaltmaya giderken kimileri de tasarruf önlemleri almaya başladı. Tasarrufların arasına özel sağlık hizmetleri de girdi.

Genel Sigorta'nın, ana hissedarı İspanyol şirketi Mapfre ile markasını birleştirme kararı alması dolayısıyla düzenlenen toplantıda sorularımızı yanıtlayan Mapfre Genel Yaşam Sigorta Genel Müdürü Muhittin Yurt, çalışanlarına özel sağlık sigortası yaptıran firmaların, son 6 ay içinde ya teminat daraltmasına gittiğini ya da mavi yakalı çalışanlarının sağlık sigortalarını tamamen iptal ettirdiğini söyledi. Türkiye'deki sağlık sigortalarındaki portföyün yüzde 60-65'inin kurumsal poliçelerden oluştuğunun altını çizen Yurt, şöyle devam etti:
DARALMA SÜRER "Firmalar malesef sağlık giderlerinden de tasarruf ediyor. Çalışanları özel sağlık sigortası yaptıran firmaların yüzde 15'i teminatlarım daralttı. İşveren, önceden yüzde 80 ödemeli teminat veriyorsa, şimdi yüzde 60 ödemeli teminat vermeye başladı." Daralmanın önümüzdeki dönemde daha da çok yaşanacağım belirten Yurt, "Şu an dönem arasmdayız. Ama poliçe yenilemesinde, daralmayı yoğun hissedeceğiz" dedi.
Muhittin Yurt, ekonomik krizin ortadan kalkmasıyla sigortaya olan talebin artacağını vurguladı. Yurt, şunları söyledi: "Krizde işten çıkarmalar, maaşların azaltılması, insanlara sigortanın gerekliliğini gösterdi. Ayrıca, Sosyal Güvenlik Sistemi'ndeki değişiklikler de insanları, özel sağlık sigortalarına yöneltti."

Takvim

Yorumlar
SON DAKİKA