27 Nisan 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya14°C
  • İzmir16°C

PSİKOLOJİK CHECK-UP BREYLERE NE KAZANDIRIR!

Ruh sağlığı önemlidir. Ruhsal sorunlar toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur. Tedavi edilmezlerse kişisel, toplumsal ve maddi kayıplara neden olurlar.

Psikolojik check-up breylere ne kazandırır!

02 Ocak 2014 Perşembe 09:44

PSİKOLOJİK CHECK UP BİREYLERE NE KAZANDIRIR?

Günümüzde, daha çok üretim ve verimlilik adına, çalışanlarından tüm enerjilerini işe harcamalarını bekleyen kurumlar, sonunda stres ve mutsuzluk ortamının hâkim olduğu, personel değişim oranlarının arttığı ve şirket aidiyet duygusunun azaldığı gerçeğiyle karşılaşmaktadırlar.

Dünya Sağlık Örgütü "Adrenal Yorgunluğu"nu, yeni yüzyılın sendromu olarak resmen tanıdı!

Kronik yorgunluk, sinirlilik, konsantrasyon bozukluğu, dikkat eksikliği, cinsel işlev bozuklukları, halsizlik, depresif ruh hali, gerginlik ve strese bağlı ortaya çıkan fiziksel bozukluklar, ciddi bir hastalığın belirtileri olabiliyor.

Adrenal yorgunluğunun en büyük nedeni, yoğun tempoda bir yaşam ve uzun saatler süren stresli çalışma koşulları.

Adrenal yorgunluğunun belirtileri nedir?

Stres nedeniyle ortaya çıkar. Stresle baş etmek için kortizol salgılayan böbreküstü bezlerinin, aşırı çalışmasından oluşan yorgunluk durumudur. Sabah uyanmakta zorlanma, gerginlik, yorgunluk, mutsuzluk, hafıza ve dikkat sorunları, baş ağrısı, uyku problemleri en sık rastlanan belirtilerdir.

Ruh sağlığı önemlidir. Ruhsal sorunlar toplumun bütününü ilgilendiren bir sorundur. Tedavi edilmezlerse kişisel, toplumsal ve maddi kayıplara neden olurlar.

Dünya Sağlık Örgütü WHO' nun verilerine göre; sosyal bedeli en fazla olan 10 hastalıktan ilki depresyon, diğer dördü de farklı ruhsal hastalıklardır!


Sağlıkta 'psikolojik check up dönemi!

Yorumlar
SON DAKİKA