05 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa11°C
  • Antalya13°C
  • İzmir14°C

RAHMİNDEN DEV KİTLE ÇIKTI!

Samsun' da yaşayan 41 yaşındaki H.A. rahminde oluşan myom şikâyeti ile Medical Park Samsun Hastanesi'ne geldi.

Rahminden  dev kitle çıktı!

29 Kasım 2013 Cuma 11:42

Henüz evlenmemiş olan H.A. rahmini kaybetmek istemiyordu. Karnı 9 aylık gebe büyüklüğünde olan H.A dan toplamda 12 kg ağırlığında en büyüğü 27 cm olan 11 tane myom çıkartıldı.

Medical Park Samsun Hastanesi, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Ali Uslu “Myom üreme organlarının en sık rastlanan urudur. Rahim kas tabakasından köken alır. Genellikle iyi huyludur. Her 5 kadından birinde (% 20) myom bulunur. Hastamızda tüm rahim dokusunu saran, bütün karın içini dolduran, akciğer altına kadar uzanan çok miktarda myom dokusu mevcuttu. Hastamız bekar olduğu için rahmini kaybetmek istemiyordu. Ameliyatı başarılı geçti ve rahmini almadan 12 kg ağırlığında myomlar çıkarttık. Artık hastamız sağlıklı bir şekilde hayatına devam edecek ve çocuk sahibi olabilecek.”diye konuştu. 

Birçok kadında myomlara rastlanabileceğini söyleyen Op. Dr. Mehmet Ali Uslu, "Kadınlar mutlaka, en az yılda bir kere Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanlarına giderek gerekli muayenelerini olmalı. Myomlar aksatılmayacak kadar önem taşıyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA