29 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya21°C
  • İzmir21°C

RAMAZANDA KALBİ YORAN 7 ALIŞKANLIK

Ramazan'da beslenme başta olmak üzere bazı alışkanlıklarda değişiklik yapmak gerekiyor. Aksi halde özellikle kalp yorgun düşebiliyor...

Ramazanda kalbi yoran 7 alışkanlık

14 Temmuz 2013 Pazar 12:44

Ramazan'da beslenme başta olmak üzere bazı alışkanlıklarda değişiklik yapmak gerekiyor. Aksi halde özellikle kalp yorgun düşebiliyor...

İftardan sonra halı sahada maç yapmak: Spor yapmak, zengin Ramazan sofralarında karnını doyurmuş olan kişilerde kalp krizi, ritim bozuklukları veya bayılma gibi olumsuz sonuçlara neden olabiliyor.

Fazla yemek: İftarda fazla yemek, kanın sindirim sistemine hücum etmesine neden oluyor. Bu da kalbe ve beyne giden kanın azalmasına yol açıyor.

Düzenli sıvı tüketmemek: Yeterli sıvı alınmadığında böbrekler yeterince kanlanamayacağı için böbrek yetmezliği gelişme riski oluşuyor. Ayrıca sıcak havalarda sıvı ve tuz kaybı artıyor. Bunun sonucunda kan basıncı düşebiliyor.

İçeceklere dikkat: İftarda yemeğe başlamadan 1-2 bardak su içmek gerekiyor. Gazlı içecekler ritim bozukluklarına ve nefes darlığına, tuzlu içecekler kan basıncının yükselmesine, şekerliler ise kan şekerinde oynamalara neden oluyor.

Hamur işleri: Sindirim sistemine aniden yüklenmek hem metabolizmayı hem de kan dolaşımını olumsuz etkiliyor.

Şarküteri: Pastırma, salam ve sucuk, hipertansiyon ile kalp yetmezliği hastalarını etkiliyor.

Sofrada sohbet: İftar sofrasında ne kadar uzun süre oturulursa yenilen gıda artıyor. Kalp ritim bozukluğuna neden olabiliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA