03 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa14°C
  • Antalya23°C
  • İzmir24°C

ROKA FİLİZİ FRANSA'DA YASAKLANDI

Sağlık Bakanı Schippers roka filizi ve hardal tohumunun yenmemesi gerektiği uyarısında bulundu. Fransa'da ise bu besin maddelerinin kullanılması yasaklandı.

Roka filizi Fransa'da yasaklandı

27 Haziran 2011 Pazartesi 12:25

Haftasonunda Fransa sağlık bakanı tarafından yapılan açıklamada Bordo bölgesinde bir kaç kişinin yedikleri besin maddelerinden sonra hastahaneye kaldrırıldığı ve bu kişilerin bçbrek problemleri yaşadığı belirtildi. Yapılan açıklamada ortaya çıkan STEC (EHEC) O104:H4 bakterisinin Almanya'da son dönemlerde görülen EHEC bakterisine benzer bir bakteri olduğu belirtildi.

Sağlık bakanı Schipper ise pazar günü yaptığı açıklamayla roka ve hardal tohumunun tüketimini yasaklandığını belirtirken, bu besinlerin incelemeye alındığını belirtti. Yapılan açıklamada şuana kadar Hollanda'da bir vakaya rastlanmadığı da belirtilenler arasında yeraldı.

Hastalığın ilk belirtisinin ishal olduğu belirtilirken, bu tür bir durumda direk olarak ev doktoru ile temasa geçilmesi gerektiği belirtildi. Bu sebzelerin en az 30 saniye boyunca 70 derece sıcaklıkta tutulmasıyla bu bakterinin öldüğü de belirtilenler arasında yer alıyor.

SONHABER.NL

Yorumlar
SON DAKİKA