07 Mayıs 2024
  • Ankara4°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa9°C
  • Antalya15°C
  • İzmir14°C

RTÜK'TEN SAĞLIK PROGRAMLARINA 'GİZLİ REKLAM' CEZASI

Hemen her kanalda yer alan sağlık programlarını takibe alan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) uzmanları, yaptıkları incelemeler sonucunda, sağlık programı adıyla yayınlanan bazı programlarda "gizli reklam" yapıldığını ortaya çıkardı.

RTÜK'ten sağlık programlarına 'Gizli Reklam' cezası

15 Eylül 2011 Perşembe 09:48

RTÜK, Gizli reklam yaptığı belirlenen 27 televizyon kanalına ceza verdi. Kurul, geçen haftaki toplantısında izleyicilerden gelen şikâyetler ve uzmanların tespitleri üzerine; "Doktorunuz Sizinle", "Önce Sağlık", "Günaydın Sağlık", "Can Sağlığı", "Uzman Gözüyle Sağlık", "Sağlıkta Bugün", "Bitkilerden Gelen Şifa", "Sağlık Rehberi", "Doğadan Sağlığa", "Kaliteli Yaşam" gibi isimlerle çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan sağlık programlarını takibe aldı.

Raporda, MS hastalığından kansere, şekerden kısırlığa ve kalp damar hastalıklarına kadar çeşitli rahatsızlıkları kendi üretimi olan bitkisel ürünlerle tedavi ettiğini öne süren bazı kişilerin televizyonlarda ürünlerinin reklamını yaptıklarına yer verildi. İhlallerin sürmesi halinde yayıncı kuruluşların ağır para cezaları ile karşı karşıya gelmesi de söz konusu olacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA