28 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya23°C
  • İzmir20°C

SAÇ PROTEZİ NEDİR?

Saç protezi, saçın doğal yapısı korunarak kişinin saçsız kısmına uygulanan herhangi bir tıbbı müdahale yapılmadan gerçekleştirilen saçlandırma yöntemidir.

Saç protezi nedir?

05 Kasım 2017 Pazar 21:20

Saç protezi, saçın doğal yapısı korunarak kişinin saçsız kısmına uygulanan herhangi bir tıbbı müdahale yapılmadan gerçekleştirilen saçlandırma yöntemidir.

Saç Protezi Nasıl Yapılır?

Saç protezi yapımında farklı teknikler ve yöntemler uygulanmaktadır. Basit, tekli ve çiftli düğüm, v- looped, enjeksiyon ve yapıştırma bu yöntemlerden bazılarıdır. Protez saç ekimi sırasında kullanılan ürünlerin insan sağlığına zarar vermeyecek kalitede olması ve güvenilir bir saç protezi merkezi tarafından uygulanması oldukça önemlidir. Firmaların kendilerine özgü geliştirmiş oldukları teknikler ve yöntemlerle yapılan üst düzey protez saç ekimlerinde saçların doğal saçlardan ayırt edilmesi mümkün değildir. Saç protezinin ömrü işlem sırasında kullanılan ürünlerin kalitesi, kişiye özgü durumlar ve sonrasında yapılan bakıma göre değişiklik göstermektedir.

Saç Protezi Nasıl Uygulanır?

Saç protezinde istenilen sonucun alınması için deneyimli ve uzman kişiler tarafından işlemin gerçekleşitirilmesi son derece önemlidir. Protez saç ekimini ilk aşaması ölçeklendirme aşamasıdır. Bu aşamada saçın incelik-kalınlık ve dalga boyu gibi yapısal özellikleri belirlenip saç kaybı yaşanan bölgenin bir kalıbı oluşturulur. Sonraki aşama saç protezinin bir solüsyon halinde önceden kalıbı alınmış başa dökülüp sabitlendiği yerleştirme aşamasıdır. Son aşama olan tasarım kısmında ise kişinin yüz yapısına uygun saç kesimi yapılır. Böylece kişi saç protezi ile doğal ve estetik bir görünüme kavuşmuş olur.

Protez Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Protez saçın uzun süre kullanımı ve doğal görünümü bakımıyla doğru orantılıdır. Kişiler saç protezinin bakımını evde kendileri gerçekleştirebileceği gibi profesyonel yardım alarak da bakım işlemini gerçekleştirebilirler. Bakım periyotları kişinin yaşadığı yere, cinsiyetine, saçının yapısına ve yaptığı aktivitilere göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden net bir bakım süresi belirtmek doğru değildir. 

Yorumlar
SON DAKİKA