04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya15°C
  • İzmir15°C

SAĞLIK BAKANLIĞI: AMBULANSLAR İLAÇ TAŞIYOR

Basın Konseyi'nin, Özgür Suriye Ordusu'na ambulanslarla silah taşındığı yönündeki açıklaması Sağlık Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Sağlık Bakanlığı: Ambulanslar ilaç taşıyor

13 Eylül 2012 Perşembe 16:07

Sağlık Bakanlığı, Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit’in dün Hatay ’da ’Sağlık Bakanlığı ambulanslarıyla Özgür Suriye Ordusu’na silah taşındığı’ iddialarına yazılı bir açıklamayla yanıt verdi.

Açıklamada daha önce CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun bu iddiayı gündeme getirdiği hatırlatılarak, iddiaların o zaman da yalanlandığı belirtildi. Bakanlık’tan yapılan açıklamada ambulansların tıbbi müdahale için gerekli ilaç ve donanım dışında hiçbir şey taşımadığı kaydedilerek şöyle denildi:

"Tüm ambulanslarımız Araç Takip Sistemi ile takip edilmekte ve hiçbir ambulansımız ülke sınırları dışına çıkmamıştır. Tamamen insani yardım amacıyla bölgede hizmet veren sağlık çalışanlarımızın bu şekilde çirkin iddialarla yıpratılmasına asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini isteriz. Elinde belge olduğunu iddia edenler bu belgeleri yetkili mercilerle paylaşmalıdır. İddiaların doğruluğu halinde gerekenlerin yapılıp kamuoyumuzla paylaşılacağından kimse şüphe duymamalıdır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA