06 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa16°C
  • Antalya24°C
  • İzmir20°C

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA BAĞLI TESİSLERDE TEK HEKİM RAPORU DÜZENLENEBİLİR Mİ?

Sağlık Bakanlığı'nca yayımlanan 2014/29 sayılı ve “Sağlık Raporlarının Düzenlenmesi” konulu Genelge kapsamında Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı sağlık tesislerinde tek hekim raporu düzenlenebilir mi?

Sağlık Bakanlığı'na bağlı tesislerde tek hekim raporu düzenlenebilir mi?

24 Aralık 2014 Çarşamba 16:57

Konu ile ilgili Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 23.12.2014 tarihli ve 2014.5409.1236 sayılı yazısında;

“İlgi genelgemizde “Birinci basamak sağlık hizmet sunucularında düzenlenecek Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu formatı düzenlenerek iş bu genelge ekine (Ek-5) konulmuştur. Bu rapor formatı (Ek-5) birinci basamak sağlık hizmet sunucularında istisnasız uygulanacaktır. Ancak üst hukuk normları ile tanımlanan (askerlik yoklaması, sürücü belgesi vb.) formlar belirtilen formata göre düzenlenecektir.” hükmü ile tek hekim

raporlarının birinci basamak sağlık tesislerinde düzenlenmesine yönelik özel hususlar açıklanmıştır. İkinci basamak sağlık tesislerinden farklı olarak birinci basamak sağlık tesislerinde düzenlenecek sağlık raporları için; Kişiye Ait Sağlık Bilgi Formu’ nun doldurulması zorunlu tutulmuştur. Ayrıca birinci basamak sağlık tesislerinde düzenlenecek sağlık raporlarından ücret tahsil edilmeyeceği belirtilmiştir. Ancak yapılan bu düzenlemelerden tek hekim raporlarının sadece birinci basamak sağlık tesislerinde düzenlenebileceği anlamı çıkarılmamalıdır. Bilindiği üzere Kamu Sağlık Hizmetleri Satış Tarifesi’nde S100000 kodu ile tek hekim raporu fiyatı belirlenmiştir. Bu nedenle 2014/ 29 sayılı Genelgede belirlenen formata uygun olmak koşulu ile tek hekim raporu düzenlenmesinde engel bulunmamaktadır.” denilmektedir.

Yazının aslı için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA