05 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa12°C
  • Antalya19°C
  • İzmir19°C

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UYGULANAN ŞİDDETE AFİŞLERLE DİKKAT ÇEKİLDİ

Sağlık Bakanlığı son günlerde sağlık çalışanlarına şiddetin artması üzerine "Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans" afişleri hazırladı.

Sağlık çalışanlarına uygulanan şiddete afişlerle dikkat çekildi

28 Eylül 2011 Çarşamba 12:59

Tedavi Hizmetleri Genel Müdür vekili Prof.Dr. İrfan ŞENCAN imzalı yazıyla il sağlık müdürlüklerine gönderilen afişler başta acil servis ve poliklinikler olmak üzere vatandaşların yoğun olarak hizmet aldığı birimlerin bulunduğu uygun yerlerine asılacak.

 

İl Sağlık müdürlüklerine gönderilen yazıda, “Varoluş sebebi sağlığın korunup geliştirilmesi olan ve yaşam hakkının kutsallığını savunan bir mesleğin mensupları olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddet eylemlerinin arttığı görülmektedir. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmet vermek adına sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin kabul edilemeyeceği aşikardır.” denildi.

 

Konu ile ilgili vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve sivil toplum kuruluşlarınca ortak çalışmalar yürütüldüğü ifade edilen yazıda, “Bu bağlamda ilinizdeki Bakanlığımız hastanelerine ulaştırılan "Emeğe Saygı Şiddete Sıfır Tolerans" afişlerinin başta acil servis ve poliklinikler olmak üzere vatandaşlarımızın yoğun olarak hizmet aldığı birimlerin bulunduğu uygun yerlerine asılmasının sağlanması gerekmektedir.” denildi.

 

saglik-bakanligi-afis.jpg

 

Haber: Abdullah Gökhan Pekak / SAĞLIK AKTÜEL

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
    SON DAKİKA