30 Nisan 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa14°C
  • Antalya20°C
  • İzmir13°C

"SAĞLIK HİZMETİ KAVRAMINA YENİ BİR ANLAM KATIYORUZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün temel atma töreni yapıldı.

"Sağlık hizmeti kavramına yeni bir anlam katıyoruz"

19 Eylül 2013 Perşembe 08:46

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün temel atma töreni yapıldı.

AK Parti hükümetleri döneminde sağlık alanında Türkiye’nin çehresini değiştiren büyük bir dönüşüme imza atıklarının altını çizen Başbakan Erdoğan, sağlık hizmeti kavramına yeni bir anlam kattıklarını söyledi. Şehir yerleşim alanı gibi büyük hastaneler inşa ettiklerini belirten Başbakan, bu uygulamanın Türkiye’de ilk olduğunu vurguladı. Başbakan Erdoğan, "Bu dev tesis genel hastanenin yanı sıra pek çok bağımsız bölümü de bünyesinde barındırıyor. Bir vatandaşımız bu kampüse girdiğinde bütün işlemlerini burada halledecek ve şifa bulmuş bir şekilde evine dönebilecek" ifadelerini kullandı.

Şehir Hastaneleri 11 yıllık hayalim

Şehir Hastaneleriyle birlikte Türkiye’nin sağlık alanında yeni bir sayfa açacağını kaydeden Erdoğan sözlerini şöyle tamamladı: "Şehir Hastaneleri Projesi benim 11 yıllık hayalim. Önümüze çıkan, çıkartılan tüm engelleri aşarak projeyi fiilen başlatma, temel atma aşamasına getirmiş olmanın memnuniyetini hep birlikte yaşıyoruz. Hastayı daha da hasta hale getiren, yoran, bezdiren bir sağlık hizmeti anlayışını, 11 yıllık dönüşüm içinde ortadan kaldırmıştık. Şimdi bu şehir hastaneleriyle sağlık hizmetinin kalitesini daha da artırıyor, bütün imkânları bir araya topluyor, hizmet alımını, hizmet sunumunu çok daha kolaylaştırıyoruz.”

Dünyaya örnek oluyoruz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da geçen hafta İstanbul'da Başbakan Erdoğan ile birlikte 14 ilde yapılacak 15 şehir hastanesinin protokollerini imzaladıklarını hatırlattı. Bugün ise Ankara'yı sağlığın da başkenti yapacak Bilkent Şehir Hastanesi’nin temelini atacaklarını belirtti. Hakkaniyetli, kolay ulaşılabilir ve sürdürülebilir sağlık hizmet politikalarının birçok ülkeye örnek olduğuna dikkat çeken Müezzinoğlu, "Bu başarıların gerçekleşmesinde büyük desteği bulunan, güçlü bir iradeyi arkamızda bilmenin cesaretini bizlere hissettiren, Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kamu-Özel İşbirliği modeliyle yapılacak Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsünün, 30 ayda tamamlanması hedefleniyor. 

bilkent1.jpg

bilkent2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA