27 Nisan 2024
  • Ankara26°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa18°C
  • Antalya21°C
  • İzmir25°C

SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARININ DİKKATİNE E-REÇETE DUYURUSU

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü tarafından Sağlık Hizmeti Sunucularının dikkatine e-reçete duyurusu yayımlandı.

Sağlık Hizmeti Sunucularının dikkatine e-reçete duyurusu

28 Temmuz 2015 Salı 08:07

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANLIĞI
Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

 

27/07/2015

DUYURU

SAĞLIK HİZMETİ SUNUCULARININ DİKKATİNE

E-reçete uygulamasına 01.07.2012 tarihinde başlanılmış olup,15.01.2013 tarihi itibariyle de zorunlu olmuştur. Kurumumuz tarafından bedelleri karşılanan tüm reçetelerin ancak % 85’i e-reçete olarak düzenlenmektedir. Ancak bir kısım sağlık hizmeti sunucularının MEDULA-Eczane sisteminin düzenli çalışmasına rağmen e-reçete üretmedikleri tespit edilmiş olup konu hakkında gerekli çalışmalar yapılmaktadır. E-reçete uygulaması ile ilgili Kurumumuz web servislerinde yayımlanan tüm duyurularımız geçerlidir.

Elektronik ortamda yazılan reçetelerin 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ile yapılan düzenleme kapsamında, ıslak imzaya eşdeğer hukuki geçerliliği olan e-imza prosedürü ile imzalanması gerekmektedir.

E-reçete sistemi “Güvenlikli Elektronik İmza” uygulamasına açık olup bir kısım sağlık hizmeti sunucuları tarafından da aktif olarak kullanılmaktadır. Halen hekimlerimiz tarafından “SGK KURUMSAL HEKİM ŞİFRESİ” alınarak devam eden e-reçete düzenlenmesinde 01.01.2016 tarihinde “Güvenlikli Elektronik İmza” uygulamasına zorunlu olarak geçilecektir. Kurumumuz mevzuatı doğrultusunda e-reçete olarak düzenlenmesi mümkün olan tüm reçetelerin aynı zamanda “Güvenlikli Elektronik İmza” ile de imzalanmış olması halinde bedellerinin karşılanması mümkün olabilecektir.

İlgililere önemle duyurulur.

Duyurunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA