03 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa14°C
  • Antalya23°C
  • İzmir24°C

"SAĞLIK KUYRUKLARINDA BÖYLE BİR İMTİYAZ OLAMAZ"

Duvarda, altında Sağlık Bakanlığı ibaresi bulunan ve muayene önceliklerini belirten duyuruya gözüm takıldı. Muayene öncelik sırası özetle aşağıda belirttiğim şekildeydi...

"Sağlık kuyruklarında böyle bir imtiyaz olamaz"

19 Mart 2013 Salı 10:28

Çuyyolu Köyü içerisinde bulunan 1 No’lu Aile Sağlık Merkezi’ne gittim. (15 Mart) Muayene sıramı beklerken koridordaki duvarda, altında Sağlık Bakanlığı ibaresi bulunan ve muayene önceliklerini belirten duyuruya gözüm takıldı. Muayene öncelik sırası özetle aşağıda belirttiğim şekildeydi.

1. İstiklal Savaşı Gazileri, 2. Özürlüler, 3. 65 Yaşı üzerindekiler, 4. Hakim ve Savcılar, 5. Sağlık çalışanları vd. diye gidiyordu liste.

İstiklal Savaşı Gazilerinin ilk sırada olması çok doğru. Bir kaç gazinin hayatta olması hepimizi çok sevindirir. Bildiğim kadarıyla ne yazık ki yok. Güzel ülkemizin varlığı uğruna Kore’de, Kıbrıs’da ve İç Güvenlik’te Gazi olanlarımızın çoğu hayatta olmasına rağmen muayene sırası listesinde yok.

İkinci sırada özürlülerin, üçüncü sırada yaşlıların olmasını kimse yadırgayamaz.

Dördüncü sıradaki Hakim ve Savcıların ne gibi öncelikleri olduğunu, Sağlık çalışanlarının beşinci sırada yer almasını anlamakta zorlandım. Anayasada yer alan yükümlülükleri yerine getiren diğer vatandaşlarımızı hangi sıraya koyacağız?

Son yıllarda sağlık politikalarında yapılan popülist yaklaşımların düzeltilmesini beklerken böyle bir sıralama çok acı.

Lütfen biraz ciddiyet. M. Tevfik BEDÜK

Yalçın Bayer / Hürriyet

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
    SON DAKİKA