04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa14°C
  • Antalya15°C
  • İzmir15°C

SAĞLIK-SEN'DEN TORBA AÇIKLAMASI

Sendika Adli Tıp Kurumu personeline dağıtılacak döner sermaye oranlarına tepkili.

Sağlık-Sen'den torba açıklaması

08 Şubat 2011 Salı 16:10

Sağlık-Sen Ankara Şubesi üyeleri, TBMM Genel Kurul görüşmeleri tamamlanması beklenen ''Torba'' yasada öngörülen Adli Tıp Kurumu personeline dağıtılacak döner sermaye oranlarını eleştirdi.

Sağlık-Sen Ankara Şubesi üyeleri, Keçiören Adli Tıp Kurumu önünde toplanarak, Adli Tıp Kurumu personeline dağıtılacak döner sermaye oranlarına tepki gösterdi.

Ankara Şube Başkanı Şenol Şahin, yaptığı açıklamada, ''Torba'' yasada Adli Tıp Kurumu personeline dağıtılacak döner sermaye oranlarında değişikliğin de bulunduğunu belirtti.

Şahin, tasarı ile adli tıp kurumunda doktor, kimyager, biyolog gibi kadrolarda çalışanların döner sermaye gelirlerinde iyileştirme yapıldığı, diğer personel sayılan hizmetli memur ve şef kadrolarına herhangi bir iyileştirme yapılmadığını savundu.

Doktor, kimyager, biyolog gibi personele yapılan artışı eleştirmediklerini söyleyen Şahin, ''Fakat aynı riskleri taşıyan genel idari hizmetleri sınıfına mensup hizmetli memur, şef kadrolarında çalışanlara, mevcut durumlarından bile daha kötü duruma düşürecek nitelikte adaletsiz bir döner sermaye dağıtılması öngörülmektedir. Bu personel için döner sermaye oranlarının yüzde 300'e çıkarılması zorunluluğu vardır'' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA