27 Nisan 2024
  • Ankara26°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa22°C
  • Antalya24°C
  • İzmir27°C

SAĞLIK TURİZMİ PLATFORMU KURULDU

Kültür ve Turizm Bakanlığı başkanlığında Sağlık Bakanlığı, TÜRSAB, TÜROFED, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Akredite Hastaneler Derneği temsilcileri ile Prof. Dr. Zeki Karagülle'nin katılımlarıyla "Türkiye Sağ

Sağlık Turizmi Platformu kuruldu

25 Haziran 2009 Perşembe 15:01

Kültür ve Turizm Bakanlığı başkanlığında Sağlık Bakanlığı, TÜRSAB, TÜROFED, Özel Hastaneler ve Sağlık Kuruluşları Derneği, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Akredite Hastaneler Derneği temsilcileri ile Prof. Dr. Zeki Karagülle'nin katılımlarıyla "Türkiye Sağlık Turizmi Platformu" oluşturuldu.

Platformda sağlık turizminin mevcut durumunun belirlenmesi ve geleceğe dönük gelişim stratejisinin oluşturulması planlanıyor. Platformun oluşturulma amacı, "Medikal Turizm", "Termal Turizm" ve "Spa & Wellness Turizmi" kapsamında hastanelere, termal ve spa tesislerine ve sağlık hizmeti servisi verecek şirketlere yönelik pazarlama ve tanıtım çalışmaları ile yurtiçinde eşzamanlı olarak yapılacak altyapı çalışmalarını kapsamakta. Ayrıca mevcut durumu değerlendirmek ve geleceğe yönelik çalışmalar yapmak ve yeni politikalar belirlemek üzere, ülkemize bu amaçla gelen turist sayısını ve tesislerin hizmet kalitesini artırmak ve belirlenen hedefleri gerçekleştirebilmek için kişi, kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak hedeflenmekte. Oluşturulacak komitelerde ilgili sektör temsilcilerinin yer alması sağlanacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA