03 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa12°C
  • Antalya17°C
  • İzmir13°C

SAĞLIKÇILARA DANIŞTAY ZAMMI

Danıştay, acil servislerde çalışmadıkları halde, mesai saatleri dışında bu servislerde görevlendirilen hastane personelini sevindirdi.

Sağlıkçılara Danıştay zammı

01 Şubat 2012 Çarşamba 08:21

Bu personelin döner sermayeden aldıkları ücretler çalıştıkları birime göre hesaplanıyordu. Ancak Danıştay bu hesaplamanın yanlış olduğuna hükmetti ve görevlendirilen kişilerin ek ödemesinin de acil servis katsayısından yapılmasına karar verdi.

ÜNİVERSİTEYE DAVA

Danıştay’ın emsal niteliğindeki kararıyla hastane çalışanlarının eline 200 lira fazla ek ödenek geçecek. Türk Sağlık-Sen tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bir çalışan adına açılan davada, mesai saatleri dışında Acil Servis Bölümü’nde nöbet tutarak verdiği hizmetin, döner sermaye ek ödemesinde riskli birimler katsayısıyla hesaplanması istendi.

200 LİRA EK ÜCRET

İzmir 4. İdare Mahkemesi davayı açan laborantın lehine sonuçlandırdı. Danıştay 8. Daire’de mahkemenin kararını onayladı. Hastane döner sermaye geliri ve çalışanların riskli birimlere hizmet ettiği süre göz önüne alındığında üniversite hastanesi çalışanları, 200 TL’ye kadar ek döner sermaye gelirine kavuşabilecekler.

Serdar ALAKUŞ

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA