28 Nisan 2024
  • Ankara18°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa12°C
  • Antalya21°C
  • İzmir21°C

SAĞLIKTA ÇİFT BAŞLI FİYATLANDIRMA TARTIŞMASI

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) hekimlerin muayene, tanı ve tedavilerinin asgari fiyatını belirlediği tarife işlevsiz hale geldi. Sigorta şirketlerinin artık hastanelerle kamu hastaları için uygulanan ve daha ucuz fiyatlandırma getiren Sağlıkta Uygulama

Sağlıkta çift başlı fiyatlandırma tartışması

02 Mayıs 2008 09:19

Türk Tabipleri Birliği'nin (TTB) hekimlerin muayene, tanı ve tedavilerinin asgari fiyatını belirlediği tarife işlevsiz hale geldi. Sigorta şirketlerinin artık hastanelerle kamu hastaları için uygulanan ve daha ucuz fiyatlandırma getiren Sağlıkta Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden anlaşma yoluna gittiği belirtiliyor.

Bayındır Hastanesi Genel Müdürü Cengiz Babacan, TTB'nin asgari fiyat tarifesi açıklamasına artık gerek olmadığını belirtirken, Sağlık Yöneticileri Derneği Başkanı Onur Yarar da TTB‘nin bir süredir asgari ücret tarifesini rekabet kurallarını bozduğu için tavsiye olarak yayınladığını söyledi. Yarar, "TTB'nin ilan ettiği fiyatların kabul edilişi düşüyor. Sigortalar TTB tarifesi yerine SUT üzerinden çalışma yoluna gidiyor" dedi. 
 
Ortak katsayı belirlensin

Babacan, Türkiye'de sağlık kurumlarında hastalara SUT ile TTB'nin "asgari ücret tarifesi"nden oluşan 2 ayrı tarife uygulandığını belirtirken, "2 ayrı fiyat tarifesi olması tuhaf ve bunların arasında da çok büyük fiyat farkı var. Binlerce kalem söz konusu ancak genel olarak ifade etmek gerekirse fark yaklaşık olarak 1'e 3 şeklinde" dedi. Babacan, kamu ile TTB'nin aynı masaya oturarak ortak bir katsayı üzerinde anlaşması gerektiğini ifade etti.

TTB Genel Sekreteri Altan Ayaz ise, sektördeki çift başlı fiyatlandırmaya karşı tek bir katsayı belirlenmesi için defalarca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Maliye Bakanlığı ile görüşmelerinin olduğunu ancak sonuç alamadıklarını kaydetti.

Tutku Ayvaz

Yorumlar
SON DAKİKA