29 Nisan 2024
  • Ankara17°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya29°C
  • İzmir22°C

SAHTE ENGELLİ RAPORU İÇİN KURS AÇTILAR

Sahte engelli raporu alabilmek için elemanlarını 1 ay boyunca hastalıkla ilgili eğiten ve daha sonra resmi heyet kurullarından bu sayede rapor alan çeteye baskın düzenlendi.

Sahte engelli raporu için kurs açtılar

29 Mayıs 2012 Salı 11:09

İstanbul ve Bursa'da 4 adrese düzenlenen eş zamanlı baskınlarda 3 çete yöneticisi gözaltına alındı. Faturalarda indirim yardımından, toplu taşıma araçlarına ücretsiz binme hakkına kadar birçok kolaylık sağlayan engelli sağlık kurulu raporu için çetenin elemanlarına 1 ay hastalıkla ilgili ders verdiği belirlendi.

5 BİN LİRAYA BELGE
Sabahın haberine göre, bazı resmi belgelerde sahtecilik yapıldığını belirleyen İstanbul Mali Şube Polisi, konuyla ilgili teknik ve fiziki takip başlattı. Sahtecilikten onlarca sabıkası olan bir çetenin izine rastlayan polis, 6 ay boyunca çete üyelerini takip etti. Liderliğini M.D.'nin yaptığı bir çetenin 5 bin lira karşılığında istenilen belgenin sahtesini temin ettiği ve sahte belgelerle hak sahibi olmayan kişilere engelli sağlık raporu aldığı tespit edildi. Çetenin engelli sağlık raporu almak için heyet karşısına çıkacak elemanlarını 1 ay boyunca eğittiği ortaya çıktı. Hastane heyetine girecekler adına gerekli sahte belgeleri önceden hazırlayan çete daha sonra heyetin karşısına çıkacak kişiye rapordaki hastalığıyla ilgili tüm detayları öğretiyordu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
    SON DAKİKA