27 Nisan 2024
  • Ankara25°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya24°C
  • İzmir26°C

SAHTE KÜPÜRLÜ KANSER İLÂCIYLA, 400 BİN TL'LİK VURGUN

Gaziantep'te sahte kupürlerle, kanser, tansiyon ve şeker hastalarının ilaçlarını piyasaya süren şebeke çökertildi. Edinilen bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep Müdürlüğü, kanser, tansiyon ve şeker hastaları için alınan ilaçların sahte kupürle s

Sahte küpürlü kanser ilâcıyla, 400 bin TL'lik vurgun

13 Mart 2009 14:40

Gaziantep'te sahte kupürlerle, kanser, tansiyon ve şeker hastalarının ilaçlarını piyasaya süren şebeke çökertildi. Edinilen bilgiye göre, Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep Müdürlüğü, kanser, tansiyon ve şeker hastaları için alınan ilaçların sahte kupürle satıldığını tespit etti.

Durumun polise bildirilmesinin ardından Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Mani Suçlar Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Yaklaşık 1.5 ay süren takibin ardından bir şebekenin İstanbul ve İzmir'de sahte kupürlerle hazırlanan ilaçların Gaziantep'te bulunan bir ecza deposuna getirildiği anlaşıldı.

Yapılan detaylı araştırma sonucunda, şahısların kanser, tansiyon ve şeker hastalarının kullandığı sahte kupürlü ilaçları Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa'da piyasaya sürdüğü tespit edildi. Tespitlerin ardından Gaziantep'te bulunan ecza deposuna şok baskın düzenleyen polis 70 kutu içerisinde bulunan onlarca sahte kupürlü ilaca el koydu. Olayla ilgili gözaltına alınan Mehmet K. Kasım K. ve Recep K. ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan şüpheliler 'Nitelikli suç işleme', 'Sahtecilik' ve 'Devleti zarara uğratma' suçlarından adli makamlara sevk edildi. Öte yandan Recep K.'nın daha öncede bu suçtan sabıkası bulunduğu, sahte kupürlü ilaçları, İstanbul ve İzmir'de hazırlandıktan sonra Gaziantep'e getirerek buradaki eczacıya verdiği ileri sürüldü. Şahısların 2 yıl içinde sahte kupürlü ilaçlarla devleti 400 bin TL zarara uğrattığı tahmin ediliyor.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Yorumlar
SON DAKİKA