29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa17°C
  • Antalya19°C
  • İzmir18°C

SAHTE REÇETE VURGUNUNA 'ŞİFALI OPERASYON

Antalya'da düzenlenen 'şifalı reçete' isimli operasyon kapsamında, başka illerdeki kişilerin kimlik numaralarına reçete yazarak SGK'dan haksız şekilde ...

Sahte reçete vurgununa 'şifalı operasyon

18 Mayıs 2011 Çarşamba 07:21

Antalya'da düzenlenen 'şifalı reçete' isimli operasyon kapsamında, başka illerdeki kişilerin kimlik numaralarına reçete yazarak SGK'dan haksız şekilde kazanç elde ettikleri one sürülen 4'u doktor 13 kişi gözaltına alındı.

Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, SGK müfettişleri ile birlikte Antalya'da iki özel tıp merkezi ve bir aile sağlığı merkezine eşzamanlı operasyon düzenledi. Operasyon çerçevesinde dosyaları inceleyen polisler, başka illerde yaşayan kişilere bin 522 adet reçete yazıldığını tespit etti. Antalya'da, özel tıp merkezleri ve aile sağlığı merkezinde görevli doktorlar H.S.U, İ.D, S.K.K ve Y.K ile eczane sahibi A.K. gözaltına alındı. Ayrıca, eczanelerde çalıştığı bildirilen S.O, N.B, M.B, F.Ç, Z.M, G.U. E.S. ve C.S de gözaltına alındı. Reçete yazılan lar arasında iki yaşında bir çocuk olduğu ve reçetede çocuğa ait olduğu one sürülen bir imzanın da bulunduğu bildirildi. Zanlıların bu yolla SGK'yı 128 bin 495 lira zarara uğrattığı vurgulandı.

StarGazete

Yorumlar
SON DAKİKA