29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya20°C
  • İzmir16°C

SAMSUN'DA ESKİ İL SAĞLIK MÜDÜRÜ VE BAŞHEKİM DAHİL 53 SAĞLIK ÇALIŞANI ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Samsun merkezli 3 ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski Samsun Sağlık Müdür Vekili ile eski Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı'nın da bulunduğu 53 sağlık çalışanı adliyeye sevk edildi

Samsun'da eski İl Sağlık Müdürü ve başhekim dahil 53 sağlık çalışanı adliyeye sevk edildi

08 Eylül 2016 Perşembe 09:50

Samsun merkezli 3 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 53 sağlık çalışanı adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan, aralarında eski Samsun Sağlık Müdür Vekili Yusuf K, eski Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ali Osman K. ile hekim, hemşire, ebe, kimyager ve sağlık memurlarının bulunduğu şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında 2 Eylül'de 60 ekipteki 250 polisin katılımıyla Samsun, Ordu ve Sivas'ta 53 sağlık çalışanı gözaltına alınmıştı. Şüphelilere ait 45'i ev olmak üzere 55 adreste arama yapan ekipler, çok sayıda bilgisayar, hard disk, CD ve dokümana el koymuştu.

Yorumlar
SON DAKİKA