03 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa13°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

ŞANLIURFA'DA DOKTORA DARP İDDİASI

Viranşehir Devlet Hastanesi'nde bir kadın doktorun hasta yakınları tarafından darp edildiği iddia edildi.

Şanlıurfa'da doktora darp iddiası

03 Eylül 2014 Çarşamba 16:58

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Viranşehir Temsilcisi Hüseyin Taşkın, Viranşehir Devlet Hastanesinde görevli bir kadın doktorun, hasta yakınları tarafından darbedildiğini iddia etti.

Taşkın, hastane bahçesinde yaptığı açıklamada, hastanenin acil servisinde görevli Dr. Duygu Aksoy'un hasta yakınları tarafından darp edildiğini söyledi.

Son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların artığını, saldırılarla ilgili herhangi bir önlem alınmadığını iddia eden Taşkın, şunları kaydetti:

"Viranşehir ilçemizde, son yıllarda sağlık emekçilerine yönelik şiddet giderek artıyor. Bu artan şiddetle birlikte birkaç gün önce Dr. Duygu Aksoy hasta yakınları tarafından darp edildi. En ufak bir durumda hemen doktorlara ve sağlık personellerine saldırıyorlar. Sonrada gelip neden ilçede doktor yok diyorlar. Neden yeterli hizmet verilmiyor diyorlar. Tabii ki de böyle yapılırsa hastanede doktorda kalmaz, sağlık hizmeti de verilmez. Bundan dolayı biz Viranşehir SES Temsilciliği olarak yaşanan bu olayı kınıyor ve sağlık emekçilerine yapılan çirkin saldırıyı protesto ediyoruz."

Açıklamanın ardından sendika üyeleri olaysız dağıldı.

Yorumlar
SON DAKİKA