29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa16°C
  • Antalya20°C
  • İzmir19°C

SELÜLİTE NE YAPMAK GEREK?

Sizin de sorununuz onun hiç geçmemesi mi?Kadınların en büyük dertlerinden biri de selülit. Ne yapsak ne etsek de bu sorunu bir türlü çözemiyoruz. Peki ne yapmak gerek?

Selülite ne yapmak gerek?

25 Şubat 2011 Cuma 15:14

Kadınların en büyük dertlerinden biri de selülit. Ne yapsak ne etsek de bu sorunu bir türlü çözemiyoruz. Peki ne yapmak gerek? Suna Dumankaya Gazete Habertürk'ün HT Magazin ekinde buna ilişkin bir soruyu yanıtladı.

"Bitmeyen bir selülit problemim var. Geçtiğimiz yıl bir güzellik salonunda tedavi gördüm. Selülitlerim hafiflese de, tamamen yok olmadı. Yaz gelmeden bu sorunu çözmek istiyorum ancak bu kez daha ekonomik bir yöntemden yararlanmayı arzu ediyorum. Bana yardımcı olur musunuz? Gökçe E./İstanbul"

Öncelikle beslenme şeklinizi gözden geçirin ve vücudunuzdaki fazla suyu atmak için bol bol sebze ve meyve tüketin. Bitki çayları için ve vakit buldukça yürüyüş yapın. Haftada bir kese ya da masaj yaptırmak da, selülitle mücadelenizi kolaylaştıracaktır. Ayrıca; 1 su bardağı susam yağı, yarım su bardağı limon suyu, 30 gram kafur, 10 dövülmüş aspirin, 10 damla öküzgözü esansı, 10 damla biberiye ve 5 damla servi ağacı yağını karıştırın. Bu karışımı, masaj yaparak selülitli bölgelerinize yedirin. Bu formülü her gün uygulayın. Evde olduğunuz günlerde, bu uygulamadan sonra sorunlu bölgelerinizi streç filmle sarın ve yaklaşık 2 saat boyunca bu şekilde kalın
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA