30 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa15°C
  • Antalya23°C
  • İzmir16°C

ŞERBETLİ TATLILAR YERİNE SÜTLÜ TATLILARI TERCİH EDİN

Ramazan Bayramı'nda tatlı tüketiminin artacağını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Sevhan Uygun, şerbetli tatlı yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi uyarısında bulundu.

Şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edin

16 Ağustos 2012 Perşembe 17:31

Güne hafif bir kahvaltıyla başlanmasını tavsiye eden Sevhan Uygun, yemeklerin 3 ana öğün ve 2 -3 ara öğün şeklinde tüketilmesi gerektiğini vurguladı. Çeşitli sebze veya az yağlı et yemekleri, tam tahıl ekmeği, yoğurt ve salataların sofralarda bulunmasının uygun olacağını anlatan Uygun, meyvelerin ise ara öğünlerde tüketilmesi gerektiğini ifade etti. Uygun, öğün atlanmaması konusunda uyarırken, vücudun gün boyu aç kalması durumunda dengelenmeyen kan şekerinin yorgunluk ve tatlı krizleri yaşatabileceğine dikkat çekti.

Vücudun sıvı dengesini sağlamak için günlük 2 -2,5 litre su tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Uygun, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, ekmek ve tahıl, sebze ve meyve tüketilmesinin vücut dengesini koruduğunu ve böylelikle kilo alma riskini azalttığını söyledi. Özellikle şeker çikolata ve tatlı türlerinin en az miktarda tüketilmesi gerektiğini kaydeden Uygun, "Bayramda şeker tüketimini en aza indirmek için ikram edilen şeker ve çikolataların yerine hakkınızı tatlı için saklayın. Sütlü ve meyveli tatlılar tercihiniz olsun. Ağır hamur tatlılarından yemek isterseniz bir parçayı aşmayın." dedi.

Vücudun ihtiyacı olan suyun günlük olarak 2 -2,5 litre tüketilmesini öneren Uygun, kilo aldırıcı şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulmasını tavsiye etti. Uygun, bitki çayları, açık çay, ayran, taze sıkılmış meyve sularının sağlıklı ve alternatif içecekler olarak tüketilebileceğini belirtti.

Omega-3, posa, magnezyum, çinko, e vitamini gibi içerikleri ile sağlıklı olan kuruyemişlerin geleneksel bayram ikramları arasında yerini aldığını hatırlatan Uygun, küçük kalori bombaları olan fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kuruyemişlerin tüketiminde aşırıya kaçılmaması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA