02 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa14°C
  • Antalya19°C
  • İzmir16°C

SGK İLE UYUŞMAZLIKLARDA YETKİLİ MAHKEME TEKRAR ANKARA OLDU!

Sosyal Güvenlik Kurumu eskiden olduğu gibi özel sağlık kurumlarıyla ilgili uyuşmazlıklarda yetkili mahkeme olarak Ankara'yı belirledi.

SGK ile uyuşmazlıklarda yetkili mahkeme tekrar ANKARA oldu!

29 Mart 2016 Salı 00:21

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından 2009'da yayımlanan 'Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alım Sözleşmesi'nde Yetkili Mahkeme maddesi "Bu sözleşmenin uygulanmasından doğan uyuşmazlıklarda Ankara ili mahkeme ve icra daireleri yetkilidir." şeklindeydi. 

2012 yılında yayımlanan sözleşmede bu kaldırılarak "Bu sözleşmenin uygulanmasından doğan uyuşmazlıklarda ,……………. ili mahkeme ve icra daireleri yetkilidir." şeklinde değiştirildi ve sağlık kurumları davaları kendi illerinde açmaya başladılar.

SGK, 2016'da yayımlanan yeni sözleşmeyle tekrar ANKARA mahkemelerini yetkili kıldı, bundan böyle uyuşmazlık halinde davalar sözleşmede belirtiği üzere ANKARA'da açılacak.

"17. YETKİLİ MAHKEME

            Bu sözleşmenin uygulanmasından doğan uyuşmazlıklarda, ANKARA ili mahkeme ve icra daireleri yetkilidir."

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA