03 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa14°C
  • Antalya23°C
  • İzmir24°C

SGK SÖZLEŞMESİNDE DEĞİŞİKLİK (ZEYİLNAME-2)

Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesin’de “ZEYİLNAME-2” ile bazı değişiklikleri planlamaktadır.

SGK Sözleşmesinde Değişiklik (ZEYİLNAME-2)

14 Eylül 2009 Pazartesi 15:47

Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesin’de “ZEYİLNAME-2” ile bazı değişiklikleri planlamaktadır.

Buna göre planlanan yenilikler şöyledir:   

1-      Tam ve Yarı zamanlı olarak tanımlı olan hekim çalışmaları; kadrolu ve kısmi zamanlı olarak yeniden tanımlanmıştır. Tam zamanlı çalışma Part-time çalışmayı da kabul eden kadrolu çalışmaya dönüştürüldü.

2-      Sözleşme yapılacak branş için aranan en az bir tam zamanlı hekim bulundurma şartı kaldırılarak , yarı zamanlı hekim olması da yeterli kabul edildi.

3-      İkinci ve yan dal uzmanlık alanlarında çalışmaları getirildi. Ayrıca daha önce en fazla iki özel SHS’de çalışma hakkı üçe çıkarıldı.

4-      Uygulanan cezaların son bir yıl için ikinci ve üçüncü fiil olmaları halinde sırasıyla iki ve dört kat olarak uygulanmakta iken yeni düzenleme ile bu yöntemden vazgeçilerek cezalar katlamalı olmaktan çıkarıldı.

5-      Özel SHS’lere uygulanan cezaların son bir yıl içinde üçüncü defa tekrar etmesi halinde sözleşmesi feshedilmektedir. Son bir yılın hesabı söz konusu cezaların tebliğ tarihlerine göre yapılmaktadır. Ancak feshi getirecek olan üçüncü cezaların değişik nedenlerle bekletilme hallerinde, tartışmalı olabilen bu durumun ortadan kaldırılması için, son cezanın tebliğ tarihi yerine Kurumca öğrenilme tarihinin esas alınması benimsenmiştir.

6-      Sözleşmedeki doğrudan feshe yol açan bazı cezalar, diğer cezalar gibi üçüncü tekrar halinden feshi gerektirecek şekilde düzenlenmiştir.

7-      Günlük bir hekim için 50 olan muayene sınırı 60’a yükseltildi.

8-      İlave ücret alınması ve SHS işlemlerinin eksik yapılması nedeniyle ortaya çıkan hasta maduriyetlerinin önlenmesi için, söz konusu miktarların hastalara ödenerek SHS’lerin alacağından mahsup edilmesi yöntemi getirilmiştir.

9-      Zeyilnameyi kabul etmeme halinde, her hangi bir ceza uygulanmadan sözleşmenin feshedilmesi hükmü getirilmiştir.

10- Şekil şartlarına uyulması belge türlerine göre ayrı ayrı ceza hükümlerine bağlanarak, kesinti nedeni olmaktan çıkarıldı.

11- İlave ücreti alınmasında uygulanan ceza toplamda bir ayda kaç hasta için olursa olsun 50.000,00 TL uygulanmakta iken, yapılan değişiklik ile her bir hasta için olmak üzere 10.000,00 TL (Son üç ayın faturalarına göre yapılacak hesaplamaya göre 5-10-15-20-30 gibi olacak şekilde ayrıca düzenlenecek) yeniden düzenlendi.

Not : Maddelerle ilgili önerilerizi derneğimizin [email protected] e-posta adresine gönderebilirsiniz.  

Zeyilname\'nin orjinal metnine ulaşmak için tıklayınız.

Özel Hastaneler Platformu

Yorumlar
SON DAKİKA