30 Nisan 2024
  • Ankara23°C
  • İstanbul17°C
  • Bursa20°C
  • Antalya30°C
  • İzmir24°C

SGK'DA 'SAHTECİLİK' OPERASYONU: 11 GÖZALTI

Operasyonda, aralarında İl Müdür Yardımcısının da bulunduğu 11 kişi 'resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla gözaltına alındı. KOM ekipleri yaptıkları 1 yıllık istihbarat çalışmaları sonucu SGK İl Müdürlüğü'nde resmi

SGK'da 'sahtecilik' operasyonu: 11 gözaltı

03 Mayıs 2012 Perşembe 16:53

VAN Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) operasyon düzenlendi.

Operasyonda, aralarında İl Müdür Yardımcısının da bulunduğu 11 kişi 'resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla gözaltına alındı.

KOM ekipleri yaptıkları 1 yıllık istihbarat çalışmaları sonucu SGK İl Müdürlüğü'nde resmi belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık yapıldığı, emekli olmaya hak kazanmayan kişilerin eksik bulunan iş günlerini sahte evraklarla tamamlayıp, bu kişilerin haksız yere emekli edildiği ve devletin zarara uğratıldığı bilgisine ulaştı. Bu bilgiler doğrultusunda F.Ş.,'nin organizatörlüğünde, aralarında SGK İl Müdür yardımcısı M.Ç.'nin de bulunduğu 12 kişinin resmi belgede sahtecilik işi içinde olduğu, şu ana kadar 34 kişinin sahte belgelerle emekli olduğu tespit edildi.

Bütün bilgilere ulaşan ekipler yaşanan 2 büyük depremle birlikte operasyona ara verdi. Fakat deprem zamanında da bu kişiler KOM ekipleri tarafından takip edildi. Deprem nedeniyle konteynerlarda hizmet veren SGK İl Müdürlüğüne bugün ekipler operasyon yaptı. Düzenlenen operasyonda, 'suç örgütü kapsamında resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, emekli olmaya hak kazanmayan şahısların eksik bulunan iş günlerini sahte evraklarla tamamlayıp bu şahısların haksız yere emekli edildiği' iddiasıyla SGK İl Müdür Yardımcısı M.Ç.'nin de bulunduğu 11 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda da bilgisayarlara el konuldu. İzmir'de bulunan 1 kişinin de yakalanması için çalışma başlatıldı. Gözaltına alınanlar sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra, sorguları için Van Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
    SON DAKİKA