03 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa13°C
  • Antalya20°C
  • İzmir20°C

SGK'DAN DOKTOR ÇALIŞMA STATÜSÜNDE DEĞİŞİKLİK

Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesinde doktor çalışma statüsüyle ilgili değişiklik yaptı.

SGK'dan doktor çalışma statüsünde değişiklik

02 Nisan 2011 Cumartesi 13:27

Sosyal Güvenlik Kurumu Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesinde doktor çalışma statüsüyle ilgili değişiklik yaptı.

SGK yeni çalışma belgelerini kabul etmiyordu

SGK kısmi zamanlı çalışan doktorlar için Sağlık Bakanlığı'nın Özel Hastaneler ve ATT yönetmeliklerine göre verdikleri personel çalışma belgelerinde yer alan  "geçici" ibareli yeni çalışma belgesileri ile yapılan doktor başvurularını kabul etmiyordu.

Sağlık Bakanlığının 14.01.2011 tarihinde değişiklik yaptığı Özel hastane ve ATT değişiklik yönetmeliği ile özel sağlık kuruluşlarında çalışan doktor statülerini "kadrolu" ve "kadro dışı geçici çalışma" olarak değiştirdi. Bu tarihten sonra ÇKYS'den mevcut durumda "kısmi" olarak çalışan doktorların personel çalışma belgeleri "geçici" ibareli yeni çalışma belgesi ile değiştirilmeye başlandı. Aynı zamanda bu statüde yeni çalışmaya başlayan doktorlar için alınan personel çalışma belgeleri de "geçici" ibaresi ile çıkmaya başladı. 

Doktor çalışma statüsünün "SGK 2009 Yılı Özel Sağlık Hizmeti Sunucularından Sağlık Hizmeti Satın Alma Sözleşmesi"ne uymadığı için SGK Sözleşme Servisleri, özel sağlık sağlık sunucularından sağlık hizmetleri satınalma sözleşmesindeki doktor tanımlamalarında "geçici" diye bir tabir olmadığı gerekçesiyle; özel sağlık hizmeti sunucularında bu durumda çalışan hekimlerin medula doktor kaydını yapmıyorlardı.

Doktor çalışma statüsü Sağlık Bakanlığı mevzuatına göre yapılacak

Sosyal Güvenlik Kurumu 01.04.2011 tarihinde yayınlamış olduğu "Zeyilname-3" ile SGK sözleşmeli özel sağlık hizmeti sunucularında görev yapan/yapacak olan hekimlere ilişkin işlemlerin özel sağlık hizmeti sunucularının kuruluş ve faaliyetiyle ilgili tabi oldukları Özel Hastaneler Yönetmeliği, Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik, Hiperbarik Oksijen Tedavisi Uygulanan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelik, Üremeye Yardımcı Tedavi Merkezleri Yönetmeliği (ÜYTE) ve Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yürütüleceğini açıkladı.

Sağlık Aktüel

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA