03 Mayıs 2024
  • Ankara14°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa12°C
  • Antalya20°C
  • İzmir19°C

ŞİFAYI AKTARLARDA ARIYORLAR!

Birinci sırada zayıflamak için kullanılan ürünler yer alıyor...Doğu Karadeniz Bölgesi'nde aktarlara en çok sindirim ve solunum ve sistemi bozukluklarının tedavisi için başvuruluyor.

Şifayı aktarlarda arıyorlar!

09 Ağustos 2010 Pazartesi 15:37

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde aktarlara en çok sindirim ve solunum ve sistemi bozukluklarının tedavisi için başvuruluyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde tıbbi bitki kullanımındaki verilere ulaşmak amacıyla bir süre önce yapılan araştırmada, ilginç sonuçlara ulaşıldı. Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Ordu'da hizmet veren aktarlarda gerçekleştirilen çalışmada, aktarlara en çok erkekler başvurduğu ortaya çıkarken, alışveriş yapanların yaşlarının ise 18 ile 67 arasında değişirken, yaş ortalaması 37.8 olarak belirlendi.

Aktardan ürün alanların en fazla sindirim sistemi bozukluğu ve solunum sistemi bozukluğu gibi sağlık sorunlarından dolayı tıbbi bitkileri kullandıklarının belirlendi. Zayıflamak için tıbbı bitki kullanımı birinci sırada yer alırken, bunu saç dökülmesi, baharat olarak bitkilerin kullanımı ve prostat hastalığı için şifa arayanlar izledi. Aktarlardan alışveriş yapan müşterilerin en çok nane, ıhlamur ve kuşburnu tüketirken, bunları sinameki ve papatya gibi bitki ürünleri takip etti. Vatandaşların ürün alırken en çok markaya, fiyata, kullanım süresine ve pakete dikkat ettiklerini ve müşterilerin bitkiler hakkında fazla bilgi sahibi olmaması nedeniyle daha çok aktarların tavsiyelerine göre ürün aldıkları belirlendi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA