04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa13°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

SİGARA NASIL BIRAKILIR?

Kulaktan duyma bilgilerle olmaz... Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Terzioğlu, Birecik'te 'Genetik ve Sağlıklı Yaşam' konulu konferans verdi.

Sigara nasıl bırakılır?

26 Ekim 2010 Salı 16:29

Birecik Genç İşadamları Derneği (BİRGİAD) ve Birecik Eğitim Gönüllüleri Derneği (BİREGDER) tarafından davet edilen Prof. Dr. Orhan Terzioğlu, Birecik'te Özel Gülaydın Mirkelam İlköğretim Okulu'nu da ziyaret etti. Terzioğlu Birecik, Halfeti ve Karkamış'ta tarihi yerleri gezip incelemelerde bulundu.

BİRGİAD okuma salonunda düzenlenen 'Genetik ve Sağlıklı Yaşam' konulu konferansta konuşan Terzioğlu, sağlıklı yaşamak için öncelikle sigaranın insan hayatındaki zararlarından bahsetti. Terzioğlu, bol bol yürüyüş ve egzersiz yapmanın ve bol su içmenin insanların sağlığı açısından çok önemli olduğunu ifade etti.

Doktorların, hastalarının muayene esnasında moral ve motivasyonunu yüksek tutması gerektiğini belirten Terzioğlu, "Kaynaklara dayanarak yapılan araştırmaların gerçek olduğunu, kulaktan duyma sözlerle yapılan tüm işler hiç bir şey ifade etmez. Sigaranın bırakılmasında insanlardaki irade hakimiyeti çok önemli." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA