03 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul13°C
  • Bursa12°C
  • Antalya19°C
  • İzmir16°C

SİLİKOZİS HASTALARI İÇİN İMZA KAMPANYASI

Sağlıksız ve güvencesiz şartlarda kot kumladıkları için silikozis hastalığına yakalananlar için imza kampanyası başlatıldı.

Silikozis hastaları için imza kampanyası

18 Aralık 2010 Cumartesi 18:48

İstanbul'daki kot kumlama atölyelerinde hiçbir sağlık güvenceleri olmadan çalıştırılan ve ardından silikozis hastalığına yakalanan hastalar için Bingöl'de imza kampanyası başlatıldı.

Silikozis hastalarının yoğun olarak bulunduğu Bingöl'de aktivist Semiramis Karaarslan öncülüğünde imza kampanyası başlatıldı. Hükümetin hastalar için çıkardığı aylığın yetersiz olduğunu, hastalar için malülen emeklilik gerektiğini anlatmaya çalışan Karaarslan bunun için internetten imza kampanyası başlattı.

silikosiz.com adlı internet sitesi açan Karaaslan ve arkadaşları siteden yaptıkları açıklamayla şu çağrıda bulundular: "

100-200TL aylık gelirle aylık ekmek giderleri bile karşılanamayacak merdiven altı nefes almadan, gün yüzü görmeden çalıştırılan, hiçbir sosyal güvencesi olmayan Silikozis Hastalarımızın yaşamları son bulmadan Malulen Emekliliklerinin kabul edilip geride bırakacak aileleri için güvenli bir gelecekleri olmalı. Destek vererek kararan hayatlarına bir ışık da sen tut."

Dünya Bülteni

Yorumlar
    SON DAKİKA