04 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa15°C
  • Antalya23°C
  • İzmir17°C

SİVAS'TA SAĞLIK ALANINDAKİ ÇALIŞMALAR

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Orak: "İl dışına çıkan hasta sayısını düşürmeyi amaçlıyoruz"

Sivas'ta sağlık alanındaki çalışmalar

20 Ocak 2015 Salı 14:29

Sivas Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Yavuz Orak, il dışına çıkan hasta sayısını düşürmeyi planladıklarını belirtti.

Orak, sekreterlik binasında düzenlediği basın toplantısında, Sivas'ın etki alanı büyük bir il olduğunu söyledi. Görev süresince yapılan ve yapılması planlanan çalışmalarda sağlık ve Sivas lehine kararlar almaya çalışacaklarını dile getiren Orak, bu anlamda medyayla doğru ilişkiler içerisinde olunması gerektiğini vurguladı.

Basına her zaman yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydeden Orak, yerel basının önemine değindi.

Yapımı devam eden Sivas Bölge Hastanesi inşaatı hakkında da bilgi veren Orak, "Hastane Sağlık Bakanlığı'na teslim edildiği günün ertesinde hastaneye girebiliriz. İnşaatın bitmesini bekliyoruz 31 Mart 2015 tarihi hastanenin resmi bitiş tarihi. Biz bütün hazırlığımızı yaptık. Ekipman konusunda sıkıntımız yok" diye konuştu.

Kentte sağlık alanında yaşanılan sıkıntılara dikkati çeken Orak, "Dışarıdan hekimlerin tercih ettiği bir il haline gelmemiz ve hekim sayısını mümkün olduğunca artırmamız lazım. Buna yönelik de birtakım çalışmalarımız var" dedi. Doktor açığının Türkiye ortalamasının altında olmadığını beliren Orak, "İl dışına çıkan hasta sayısını düşürmeyi amaçlıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA