03 Mayıs 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa13°C
  • Antalya20°C
  • İzmir20°C

SİYAH ÇİKOLATA KALP SAĞLIĞINI KORUYOR

Araştırmalar günde 20 gram %80 kakao içeren bitter çikolatanın, kan basıncı ve kolesterolü olumlu yönde etkilediğini gösteriyor.

Siyah çikolata kalp sağlığını koruyor

19 Mayıs 2015 Salı 17:41

ZİYNETİ KOCABIYIK

Kakao oranı yüksek çikolata tüketiminin sanıldığının aksine sağlık için faydalı olduğu bildirildi. Bitter çikolata olarak tabir edilen siyah çikolatanın özellikle kalp sağlığını koruduğunu söyleyen Medical Park Ankara Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Cihangir Akça "Yapılan araştırmalar sonucu günde 20 gram %80 kakao içeren bitter çikolata tüketimi ile kalp sağlınızı koruyabilir, kan basıncınızı dengeleyebilir, kanser nedeni olan oksidasyonlar ile savaşabilir. Ayrıca cildinizi güneşin zararlı etkilere karşı koruyucu etki gösterebilir; cildinize ışıltı katarak güzelleştirebilir ve mevsim geçişlerinde oluşabilecek yorgunluk ve stres durumu için ruhunuzu besleyen lezzetli bir tatlıdır" diye konuştu.

KÖTÜ KOLESTEROL SAVAŞÇISI

Düzenli ve yeterli miktarda bitter çikolata yemenin kan basıncının düzenlenmesine ve kolesterolün olumsuz etkilerini azaltmaya yardımcı olduğunu belirtin Akça, "%70-80 kakao içeren çikolatalar, polifenoller bakımından zengin olması nedeniyle kolesterolün olumsuz etkilerini azaltır ve kalp damar rahatsızlıklarını en aza indirebilir. Flavonoidlerden zengin olması nedeniyle düzenli bitter çikolata tüketimi nitrik oksit üretimini uyarır. Nitrik oksit bu sayede kan basıncını azaltır, kanın damarlarda rahatça akmasına ve genişlemesine yardımcı olabilir ve kan basıncını düzenleyebilir. Fakat çikolatanın doymuş yağ oranı ve kalorisi yüksek olması nedeniyle sınırlı tüketilmesi önemlidir" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA