27 Nisan 2024
  • Ankara27°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa23°C
  • Antalya24°C
  • İzmir28°C

SOĞAN HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

Sağlık uzmanları ise kuru soğanın A, B ve C vitaminleri ile mineraller bakımından zengin bir sebze olduğunu, vücut direncini arttırıcı ve kuvvet verici özelliğine sahip ...

Soğan hastalıklara iyi geliyor

09 Ocak 2012 Pazartesi 13:46

Kış mevsiminde soğanı sofralarımızın vazgeçilmezi haline getirmeliyiz

İstanbul ve Gaziantep’teki restoranlarında soğan kebabının sıkça tercih edildiğini belirten Sahan Restoranlar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Tekin Öztan, "Kış mevsiminde antibiyotik özelliğe sahip soğanı sofralarımızın vazgeçilmezi haline getirmeliyiz. Bu kebabı sadece kasım, aralık, ocak aylarında yetişen minik soğanlarla hazırlıyoruz. İçerdiği vitamin ve doğal antibiyotik sayesinde gripten korunmanın en lezzetli yolu soğan kebabı" dedi. Tahir Tekin Öztan, soğan kebabını, minik soğanları, kıyma etle birlikte şişe geçirerek kömür ateşinde pişirip, nar ekşisi ile terlemeye bırakarak servis ettiklerini söyledi.

Sağlık uzmanları ise kuru soğanın A, B ve C vitaminleri ile mineraller bakımından zengin bir sebze olduğunu, vücut direncini arttırıcı ve kuvvet verici özelliğine sahip olduğunu belirtti. Uzmanlar, soğanın soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarına karşı koruyucu etkisi olduğunu, nefes yollarını açtığını ve öksürüğe iyi geldiğini söyledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA