04 Mayıs 2024
  • Ankara12°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa14°C
  • Antalya15°C
  • İzmir15°C

SORUN TARTIDA DEĞİL OBEZİTEDE!

Obezite, sadece tartıdaki rakamın büyüklüğü nedeniyle değil, aynı zamanda şeker hastalığından kansere, birçok ciddi hastalığa neden olduğu,..

Sorun tartıda değil obezitede!

25 Ocak 2011 Salı 10:54

Obezite, sadece tartıdaki rakamın büyüklüğü nedeniyle değil, aynı zamanda şeker hastalığından kansere, birçok ciddi hastalığa neden olduğu için de önemli bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor.

Biz de bir obezite merkezine konuk olduk, adım adım yapılanları gözlemleyip, sizlere aktarmak istedik.

Dünya Sağlık Örgütü, obezite sorununu 21. yüzyılın en önemli sağlık sorunu olarak kabul ediyor. Dünyadaki gelişmiş bütün ülkelerde olduğu gibi şişmanlık, ülkemiz için de giderek artan bir toplumsal sağlık sorunu oluyor.

Günümüzde tedavi edilebilir bir hastalık olan obezite, başta tip 2 diyabet olmak üzere hipertansiyon, kalp damar hastalıkları (kalp krizi, inme başta olmak üzere damar tıkanması ile seyreden pek çok hastalıklar) ile meme, prostat, rahim ve kalın bağırsak kanseri oluşumunda da önemli bir risk faktörü olarak gösteriliyor.

Ayrıca kireçlenme, safra kesesi taşı oluşumu, reflü, varis hastalıkları, kadınlarda âdet düzensizlikleri, kısırlık, doğum zorlukları, uyku apne sendromu, uyku bozuklukları ve depresyon dâhil pek çok rahatsızlığın oluşumunda obezitenin ciddi etkisi bulunuyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN...  

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA