05 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa15°C
  • Antalya21°C
  • İzmir18°C

SÖZLEŞMELİ SAĞLIKÇININ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE İNDİ

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı ücret genelgesiyle veri giriş elemanı, güvenlikçi, bilgi işlemci ve hasta bakıcı gibi pozisyonlarda görev yapan 120 bini aşkın sözleşmeli personelin maaşı bir anda neredeyse ...

Sözleşmeli sağlıkçının maaşı asgari ücrete indi

14 Ocak 2011 Cuma 11:27

Sağlık Bakanlığı'nın yayınladığı ücret genelgesiyle veri giriş elemanı, güvenlikçi, bilgi işlemci ve hasta bakıcı gibi pozisyonlarda görev yapan 120 bini aşkın sözleşmeli personelin maaşı bir anda neredeyse yüzde 30 düştü.
 

Eski düzenlemede asgari ücretin yüzde 100 fazlasına kadar maaş verilebilirken, yeni uygulamada maaş sınırı asgari ücretin en fazla yüzde 15'iyle sınırlandırıldı. Söz konusu düzenlemeyi Bölge İdare Mahkemeleri'ne götüren çalışanlar, mağduriyetleri için acil çözüm bekliyor.

İstanbul'da büyük bir hastanede veri giriş elemanı olarak çalışan K.A.'nın daha önce 950 TL olan maaşı, 1 Ocak 2011'den itibaren 750 liranın altına düştü. K.A. İstanbul şartlarında bu ücretle yaşamanın imkansız olduğunu dile getiriyor. Bilgi işlem elemanı A.Y. ise, "İşimiz kadrolu memurlarla aynı, hatta çoğu görevlerimiz onlarınkinden daha kompleks ve zor. Fakat aldığımız para asgari ücret." diyor. Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Atasever ise eskiden bu konuda ciddi bir düzensizliğin olduğunu ancak kendilerinin buna bir çekidüzen getirdiğini ifade ediyor.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA