27 Nisan 2024
  • Ankara20°C
  • İstanbul18°C
  • Bursa20°C
  • Antalya26°C
  • İzmir22°C

SÜNNET İŞLEMLERİNİN KODLANMASI HAKKINDA DUYURU

Sağlık Bakanlığı Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) Şube Başkanlığı tarafından Sünnet İşlemlerinin Kodlanması hakkında duyuru yayımlanmıştır.

Sünnet İşlemlerinin Kodlanması hakkında duyuru

26 Ağustos 2011 Cuma 22:29

Sağlık Bakanlığı Teşhisle İlişkili Gruplar (TİG) Şube Başkanlığı tarafından Sünnet İşlemlerinin Kodlanması hakkında duyuru yayımlanmıştır;

 

"05.08.2011 tarihinde web sayfamızdan yayımlanan yazıda "Sünnet işlemi ister lokal anestezi , ister genel anestezi ile  yapılmış olsun, sorun oluşmazsa hasta aynı gün taburcu olacaktır  ve günübirlik işlem yapılmış bir hasta olduğu için  İBaG'de sünnet bölümüne  frekans  olarak girilecektir. Dosya kodlaması yapılmayacağından M05Z sünnet DRG'si üretilmemiş olacaktır." ifadesi klinik kodlayıcılarda farklı görüşlere yol açması ve hatalı uygulamalara neden olmasından dolayı aşağıda ki açıklamada belirtildiği şekilde düzenlenmiştir.

Bilindiği üzere TİG veri sisteminde İBaG başlığı altında sünnet işlemi ile ilgili bölüm bulunmaktadır. Sünnet işlemi günübirlik olarak yapılmış olan hastalar için İBaG'de sünnet bölümüne  frekans  olarak girilecektir. Ancak herhangi bir nedenden dolayı yatışı yapılmış olan birden fazla gün yatan hastalarda ise TİG sistemi üzerinden veri girişi yapılması uygundur.  

Tüm klinik kodlamacılara önemle duyurulur!!!"

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA