03 Mayıs 2024
  • Ankara11°C
  • İstanbul12°C
  • Bursa9°C
  • Antalya18°C
  • İzmir15°C

SÜT İÇEREK REKOR KIRACAKLAR

21-25 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından "Süt Haftası" olarak ilan edildi.

Süt içerek rekor kıracaklar

20 Mayıs 2010 Perşembe 12:03

Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun 1956 yılında aldığı bir karar gereğince, 21 Mayıs günü, Federasyon'a üye tüm ülkelerde "Dünya Süt Günü" olarak kutlanıyor. Bu çerçevede, 21 Mayıs Dünya Süt Günü'nün içinde bulunduğu 21-25 Mayıs tarihlerini kapsayan hafta, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından "Süt Haftası" olarak ilan edildi.

"Sağlık için sağlıklı süt için" sloganı çerçevesinde aynı anda süt içerek rekor kıracak binlerce çocuk 7'den 77'ye süt içmenin ne kadar faydalı olduğunu bu anlamlı organizasyonda duyuracak. Dünya kamuoyuna bir kez daha süt içmenin faydası, bilinçlendirilmesi ve teşvik edilmesi için rekora katılan çocuklar dünya çocuklarının sesi olacak.
Dünya çocuk rekorlarının "En çok çocukla süt içme rekor" organizasyonunu, Türkiye'nin büyük üreticilerinden Yörsan Süt üstlendi. Rekor Ankara'nın sosyal sorumluluk projelerine önem veren Cepa Alışveriş Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Dünya Çocuk Rekorları, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ankara Valiliği ve TRT Çocuk Kanalı işbirliğiyle gerçekleşecek olup rekor anı TRT Çocuk Kanalı'ndan canlı yayınlanacak.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA