05 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir21°C

SÜT ÜRÜNLERİ, KANSER RİSKİNİ AZALTIYOR

Özel Mediva Hastanesi Diyetisyeni Merve Arlı, dengeli beslenmede süt ve süt ürünlerin tüketiminin önemli rol oynadığını söyledi. Arlı, "Bu ürünler aynı zamanda kanser riskini de azaltmaktadır." dedi.

Süt ürünleri, kanser riskini azaltıyor

16 Temmuz 2010 Cuma 15:24

Özel Mediva Hastanesi Diyetisyeni Merve Arlı, dengeli beslenmede süt ve süt ürünlerin tüketiminin önemli rol oynadığını söyledi. Arlı, "Bu ürünler aynı zamanda kanser riskini de azaltmaktadır." dedi.

Merve Arlı, özellikle çocukluk, gebelik ve yaşlılık dönemlerinde süt ve süt ürünü tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

İnsan sağlığının yaşam boyu korunması için yeterli ve dengeli beslenmede, bu ürünlerin mutlaka tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Arlı, açıkta satılan sütlere karşıda uyarılarda bulundu.

Açık sütlerde ki vitamin değerlerinin çok düşük olduğuna dikkat çeken Özel Mediva Hastanesi Diyetisyeni Merve Arlı, sağlık açısından kapalı ve uzun ömürlü sütlerin kullanılması gerektiğini kaydetti.

Süt ve süt ürünlerinin insan sağlığına ciddi faydalarının olduğuna dikkati çeken Özel Mediva Hastanesi Diyetisyeni Merve Arlı, sütte bulunan konjuge linoleik asitin, vücutta ki yağ miktarını azalttığı, diyabette ki artmış insülin direncini azalttığı, göğüs, mide, kolon, deri ve prostat kanserlerine karşı koruyucu etki gösterdiği, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kan yağlarını azaltıcı etki gösterdiği, damar sertliğine karşı koruyucu olduğu, metabolizma hızını artırdığı, kemik oluşumunu ve kas kitlesini artırdığını hatırlattı.

Arlı, "Maksimum kemik yoğunluğu 25–35 yaşları arasında oluşurken, ilerleyen yaşlarda kalsiyum alımı artsa da kemik yoğunluğu artmamaktadır. Besin öğesi içeriği açısından dengeli olan süt ve süt ürünleri hem çocukluk hem de yetişkinlik döneminde elzemdir." dedi.

Çocukların süt içmeye teşvik edilmesi için gerekirse aromalı sütlerin alınabileceğini aktaran Arlı, "Aromalı sütlerin içerikleri normal sütlerle aynı olmasına karşın enerjisi normal sütlere göre fazladır. Alınan fazla enerjiyi harcamak için çocuklar daha fazla aktivite yapmaya yönlendirilmeli, televizyon başında geçirdikleri zamanın günde 2 saati aşmaması sağlanmalıdır." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA