29 Nisan 2024
  • Ankara15°C
  • İstanbul14°C
  • Bursa17°C
  • Antalya19°C
  • İzmir18°C

TAM GÜN YASASI’NDA HUKUK PASPAS GİBİ OLDU

Tam Gün Yasası’nın yürütmesinin durdurulmasıyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ “Türkiye’de hukukun nasıl yerlere paspas gibi serildiğinin örneğidir bu karar” dedi.

Tam Gün Yasası’nda hukuk paspas gibi oldu

31 Ekim 2010 Pazar 11:06

Anayasa Mahkemesi ile Danıştay’ın, ‘Tam Gün Yasası’na ilişkin yanlış karar verdiğine değinen Sağlık Bakanı Recep Akdağ “Gerekçe yazamadılar. Zorlandıklarını da biliyorum. Bir devlet memuru olan bir doktoru diğer devlet memurundan nasıl, hangi gerekçeyle ayıracaklarını merak ediyorum” dedi. Akdağ, Ankara’nın Kızılcahamam ilçesindeki Asya Termal Otel’de düzenlenen ‘Sağlıkta insan gücü ve sağlık yatırımları planlama çalıştayı’na katıldı. Tam Gün Yasası’nın yürütmesinin durdurulmasına değinen Akdağ “Türkiye'de hukukunun nasıl yerlere paspas gibi serildiğinin örneğidir bu karar” dedi.

KİŞİ BAŞI HARCAMA 600 DOLAR

Tam Gün Yasası’nda hukukun yaptığı yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğini belirten Akdağ, muayenehaneciliği merdiven altı gibi yapmaktan çıkaracaklarını, hastanenin pazarlık kapısı haline getirilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi. Ülke kaynaklarıyla yapılabileceğin en iyisini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Akdağ, vatandaşların iyi hizmet almaları ve sağlık hizmeti verenlerin motivasyonunun sağlanması için planlamanın yapılması gerektiğini belirtti.

Türkiye’de kişi başına yıllık 550-600 dolar sağlık harcaması yapıldığını, bunun yüzde 80’inin de kamu tarafından karşılandığını belirten Akdağ “Kamu kurumlarının açıkları var. Bu harcamaları yaparken optimali nasıl yakalarızın peşine düşüyoruz. Bir tarafta para var öbür tarafta insan kaynağı. Ne yazık ki insan kaynaklarımızı sayısal açıdan Avrupa ile karşılaştırdığımızda yetersiz olduğu ortaya çıkıyor. Avrupa’da 100 bin kişiye 350 doktor düşerken Türkiye’de 150 düşüyor. Avrupa’da 100 bin kişiye 700 hemşire düşerken Türkiye’de 180 düşüyor. Rakamlar ortadayken Türkiye’de doktor sayısı yeterlidir-yetersizdir diye gereksiz bir tartışma var” dedi. Türkiye’de bir kişinin ortalama yılda 7 kez doktora gittiğini anlatan Akdağ, Avrupa ortalamalarına çok yaklaşıldığını söyledi.

stargazete.com

Yorumlar
SON DAKİKA