05 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa14°C
  • Antalya21°C
  • İzmir21°C

TAM GÜN YASASI'NIN ARDINDAN ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDEN PEŞPEŞE İSTİFALAR GELDİ

Tam Gün Yasası'nın ardından özellikle üniversite hastanelerinden peşpeşe istifalar geldi. Sadece İzmir'de 114 hekim işi bıraktı. Olan, ameliyat sırası bekleyen hastalara oldu.

Tam Gün Yasası'nın ardından özellikle üniversite hastanelerinden peşpeşe istifalar geldi

27 Eylül 2011 Salı 08:22

Tam Gün Yasası'nın ardından özellikle üniversite hastanelerinden peşpeşe istifalar geldi. Sadece İzmir'de 114 hekim işi bıraktı. Olan, ameliyat sırası bekleyen hastalara oldu

Hükümet, Danıştay'ın iptal kararını Kanun Hükmündeki Kararname sayesinde by-pass etti, "Tam Gün Yasası" 26 Ağustos'ta yürürlüğe girdi. Ancak o günden beri sağlıkta işler pek yolunda gitmiyor. Özellikle üniversite hastanelerinde pekçok Profesör ya emekliliklerini istedi ya da istifa etti.

KANSER HASTALARI
İstanbul Cerrahpaşa'da onkoloji kliniğindeki 24 profesörden 20'si görevini bırakınca 2 aydır ameliyat olmayı bekleyen 34 kanser hastası ortada kaldı. Prof. Dr. Rıza Mazdalı, "Hastalara müdahale edemiyoruz. Müdahale edemediğimiz gibi hastaları göndermek zorunda kalıyoruz" dedi.

SIRA BEKLİYORLAR
İzmir'de bugüne kadar 114 hekimin üniversiteden ayrıldığı Ege Üniversitesi'nde 104, 9 Eylül'de de 60 hastanın ameliyat olmayı beklediği belirtildi. Bursa Tabip Odası Başkanı, "Uludağ Üniversitesi'nde de pekçok istifa oldu. Bir bakanımızın birinci derecede yakını da sıra bekliyor" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA