02 Mayıs 2024
  • Ankara13°C
  • İstanbul15°C
  • Bursa17°C
  • Antalya25°C
  • İzmir24°C

TELE-TIP UZMAN DOKTOR AÇIĞINI BİTİRDİ

Uzaktan teşhis, tedavi, takip ve değerlendirme imkânları sunan 'Tele-Tıp' uygulaması başarılı oldu. Hastaneler arası bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı sayesinde...

Tele-Tıp uzman doktor açığını bitirdi

21 Temmuz 2013 Pazar 11:38

Uzaktan teşhis, tedavi, takip ve değerlendirme imkânları sunan 'Tele-Tıp' uygulaması başarılı oldu.

Hastaneler arası bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımı sayesinde uzaktan teşhis, tedavi, takip ve değerlendirme imkânları sunan “Tele-Tıp” uygulaması meyvelerini vermeye başladı.

2007 yılında başlatılan ve 61 gönderici ile 10 alıcı hastaneyi birbirine bağlayan Sağlık Bakanlığı kilometrelerce uzakta çekilen bir röntgenin saniyeler içinde alıcı hastanelere aktarılıp yorumlanmasının önünü açtı. Projenin başlangıcından itibaren sisteme 11 bin 132 tıbbi görüntünün aktarılıp incelendiği öğrenildi.

Bu kapsamda sistemde en çok Bilgisayarlı Tomografi (CT) verisi tetkik edilirken, ardından MR, Direkt Xray, Patoloji gibi alanlarda verilerin tetkiki uzaktan sağlamış oldu. Böylece “yeterli uzmanın olmaması” problemi de ortadan kaldırıldı. Sistem sayesinde karmaşık vakalarda doğru teşhis ve tedavi için ikinci görüşün alınmasının da önü açılmış oldu.


Gökhan Kaya

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA