05 Mayıs 2024
  • Ankara16°C
  • İstanbul16°C
  • Bursa17°C
  • Antalya21°C
  • İzmir24°C

TELEFON İLE SAĞLIK KONTROLÜ

Yakın zaman sonra akıllı telefonlar, PDA’lar ya da dokunmatik ekrana sahip olan bütün cihazlar sayesinde kullanıcıların doktora gitmeye ihtiyacı kalmayacak!

Telefon ile sağlık kontrolü

30 Ocak 2012 Pazartesi 11:46

Akıllı telefonlar sayesinde doktor ziyaretlerine gerek kalmayacağı, hatta kanser olup olmadığınızı bile telefondan öğrenebileceğimiz günler yakında. Kore İleri Bilim Enstitüsü (KAIST)’den bir grup bilim adamının yayınladığı makaleye göre, dokunmatik ekran teknolojisi ile tıbbi testler yapılması mümkün olacak. Dokunmatik ekranların parmağımızla dokunduğumuz yerdeki elektronik sinyalleri algılayarak ve spesifik proteinlerin varlığıyla DNA’nın tanınabilir duruma gelebilir düşüncesi bu çalışmayı hayata geçirdi.

Araştırma ekibi, karaciğer kanserini teşhis etmekte kullanılan ve ayrıca hastanın durumu hakkında bilgi verilmesinin de mümkün olduğunu açıkladı. Kan ve idrar tahlilinin telefon üzerinden yapılamamasından ötürü, telefona bağlanabilen ‘entrance point’ (giriş noktası) adı verilen özel bir modül sayesinde bu tür ileri düzey testler de telefon ile yapılabilecek.

Kaynak: Haber Kaynağı
Yorumlar
SON DAKİKA